18 Sep
 • By ZekirKum
 • Cause in

Од 15-ти до 17-ти септември, во хотел Јанакиев се одржа семинар со ромски политички лидери

Од 15-ти до 17-ти сптември, во хотел Јанакиев, се одржа семинар со ромски политички лидери и претставници од ромската граѓанска платформа. Настанот е во рамките на проектот „Јавно и политичко учество на жената Ромка“, финансиски поддржана од ЕДХР. Семинарот го организира НВО КХАМ од Делчево, во соработка со ДАЈА од Куманово. Покрај заеднички усогласениот став […]

VIEW DETAIL
13 Sep
 • By ZekirKum
 • Cause in

Во тек е форумот по повод неделата на невладини оганизации во рамки на проектот на УСАИД за граѓнско ангажирање

Форумот  се одржува во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско ангажирање (КЕП) Недела на невладини организации (11 до 15 септември 2017 год) која е дизајнирана да генерира јавен интерес преку координирани настани во градови  во секои  осум региони во Македонија. Форумот е можност за промовирање на  имиџот на  организациите, презентација на работа, активности и достигнувања, […]

VIEW DETAIL
05 Mar
 • By ZekirKum
 • Cause in

ДЕМАНТ од „КХАМ“ Делчево за ИСКАЖАНИ ЛАГИ И КЛЕВЕТИ ОД ГРАЃАНСКОТО ДВИЖЕЊЕ „СОС“

Невладината организација КХАМ од Делчево најостро ги осудува лагите и клеветите искажани кон нашата организација од граѓанското движење „Стоп операција Сорос – СОС“ искажано на прес конференцијата 04.02.2017 год. На прес конференцијата сме посочени како организација која работи на политичката агенда на СДСМ и дека на нашата сметка легнале милионски суми за време на неколку […]

VIEW DETAIL
05 Mar
 • By ZekirKum
 • Cause in

НВО КХАМ Делчево е членка на мрежата на COPASAH od 2013 година.

COPASAH е заедница во која практичарите ги споделуваат своите искуства во областа на мониторинг на заедницата во областа на здравството, редовно ги споделуваат своите искуства, ресурси, капацитети и методи во проиаводство и дистрибуција на концептуални, методолошки и пракрични резултати во насока на зајакнување на заедницата, како и вмрежување и градење на капацитети на организациите членки. […]

VIEW DETAIL
05 Mar
 • By ZekirKum
 • Cause in

ПРИСТАПОТ ДО ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСЛУГИ НЕ СМЕЕ ДА БИДЕ ПРИВИЛЕГИЈА

Интервју на Зоран Биковски од НВО КХАМ Делчево, практичар што работи на полето на социјална отчетност, борец за човекови права и одговорен за спроведување на преокти за Социјална отчетност и параправно застапување….. страна 14-16. Социјална отчетност и параправно застапување

VIEW DETAIL
05 Mar
 • By ZekirKum
 • Cause in

Швајцарската амбасадорка и асистентот на генералниот директор одговорна за источна европа на СДЦ во работна посета во НВО КХАМ Делчево

Швајцарската амбасадорка, г-ѓа Сибил Сутер Тајада и г-ѓа Елизабет Вон Капелје, асистент на генералниот директор и одговорна за источна Европа на SDC (Швајцарска Агенција за Развој), денеска на 01.09.2016 година, беа во работна посета на НВО КХАМ“ Делчево. Нивна цел беше да се запознаат со проблемите и потребите на Ромите во нашиот регион, како и […]

VIEW DETAIL