15 јул
 • By KhamDelcevo
 • Cause in

Работна верзија на Стратегија и Акциски план за за еднакви можности

https://delcevo365.mk/2019/06/28/17748/?fbclid=IwAR2KGGmOhqPkbC5kP72XLgbaqSysX27xAWg0VFI909tX8JEpCygQZUQhkgc Les groupes de patients présentant les antécédents cardiovasculaires suivants n’ayant pas été inclus dans les essais cliniques, l’utilisation du tadalafil est donc contre-indiquée chez :. Mises en garde spéciales et précautions d’emploi. cialispascherfr24.com Le recueil des antécédents médicaux et un examen clinique doivent être réalisés afin de diagnostiquer la dysfonction érectile et d’en déterminer […]

VIEW DETAIL
20 дек
 • By ZekirKum
 • Cause in

Со стратегија и локални акциски планови, до еднакви можности за жените и мажите во општините Делчево, Берово и Пехчево

Прокетот Со стратегија и локални акциски планови, до еднакви можности за жените и мажите во општините Делчево, Берово и Пехчево финансиски е поддржан од Kvina till Kvina , а импленетацијата ќе трае од 01.10.2018 до 30.09.2019 година Преку воспоставување на стратегија за родова еднаквост за општините Делчево, Берово и Пехчево ќе се интегрира родовиот аспект […]

VIEW DETAIL
14 мај
 • By ZekirKum
 • Cause in

„Мрдни со прст“

„Мрдни со прст“ е граѓанска палтформа, а мисијата е да поттикнеме акција на размислување за индивидуалната одговорност и зголемување на вклученоста во решавање на општествени прашања кои сите не засегаат, бидејќи секое мало мрдање придонесува за големи резултати и промени. Секој граѓанин, граѓанска иницијатива или организација може да стане дел од „Мрдни со прст“. Проектот […]

VIEW DETAIL
11 апр
 • By ZekirKum
 • Cause in

Соопштение до медиуми

Соопштение до медиуми   На  08.04.2018 и 09.04.2018 –, граѓаните на општина Виница  ‘мрднаа со прст’ за “Чист простор за здрави луѓе” каде 120тина млади, деца и возрасни излегоа  и активно се вклучија во дводневната акција  која се однесуваше на реконструкција на спортското игралиште во Ромското маало како и еколошка акција во близина на самото […]

VIEW DETAIL
02 мар
 • By ZekirKum
 • Cause in

,,Мрдни со прст“ – Прва акција во Делчево

На 24.02.2018- во сабота, играорците од #КУДГоцеДелчев од Делчево заедно со граѓаните на општина Делчево ‘’#мрднаасопрст’’ за почисто Делчево. Минусните температури не беа пречка 100тина млади- деца и возрасни играорци излезат и активно се вклучат во целодневната акција која се однесуваше на реновирање на летната сцена, чистење на кејот на реката Брегалница и градскиот парк. […]

VIEW DETAIL
Дојдете да го разубавиме нашиот град!
февруари 23, 2018 ZekirKum

Градски парк Делчево 24.02.2018 г.(сабота) почеток 10:00 часот. Придружете се во акцијата за реновирање на летната сцена. Да го разубавиме нашето Делчево!   Lokale administrasjonen ville være interessant, men siden amyloid er lett absorberes, er det sannsynlig å ha viktige effekter før noen intrakranielle effekt. cialis reseptfritt Babyer som trenger blodplater for en STD kan […]

VIEW DETAIL
22 јан
 • By ZekirKum
 • Cause in

„Здружени сили за заеднички интереси“ распишува повик за граѓански организации

НВО КХАМ Делчево, како менторска организација за проектот, во соработка со Општина Делчево ги организираше и менторираше  четирите форумски сесии, чија што цел беше граѓаните да ги лоцираат проблемите, да бараат решенија за истите и на крај да ги приоретизираат. Во изминатиот период, се рабореше во 4 работни групи од обласитите: образование, здравство, урбанизам , […]

VIEW DETAIL
16 јан
 • By ZekirKum
 • Cause in

НВО КХАМ од Делчево во рамки на иницијативата Мрдни со прст објавува повик за поддршка за спроведување на локални акции во општините Делчево, М. Каменица, Виница, Кочани, Берово и Пехчево.

НВО КХАМ од Делчево во рамки на иницијативата Мрдни со прст објавува повик за поддршка за спроведување на локални акции во општините Делчево, М. Каменица, Виница, Кочани, Берово и Пехчево. Вкупно 15 акции ќе бидат поддржани во сите шест општини. Ги охрабруваме сите граѓани, граѓански организации, институции , формални и неформални групи од Источно Брегалничкиот […]

VIEW DETAIL
26 дек
 • By ZekirKum
 • Cause in

мрдни со прст – информативни средби во 6 општини

Во периодот од 14.12.2017 до 22.12.2017 се реализираа вкупно шест информативни средби во шест општини(Берово, Делчево, Пехчево,М.Каменица, Виница и Кочани) од Источно Брегалничкиот регион со цел претставување на иницијативата Мрдни со прст. Средбите беа наменети за претставниците од локалните институции, граѓанските организации, граѓаните, месни и урбани заедници и бизнис секторот. #Мрднисопрст #НВОКХАМДелчево#Tвојаидејаиднапромена   Yderligere musik kan fås […]

VIEW DETAIL
12 јун
 • By ZekirKum
 • Cause in

Област Граѓански активизам

Опфатеноста на Ромите во креирањето на локалните и националните политикинеможе да се мери ниту во промили. Ромите во РМ скоро и да не учествуваат во креирањето на националните и локалнитеполитики во државата кои се однесуваат на граѓанска вклученост на ромскатазаедница. Граѓанското учество кај ромската заеднца се свееде на неколку инцијативи од ромскитеневладини организаци кои ни […]

VIEW DETAIL