Medium Image Sidebar Right

Check out our Latest News!

НВО КХАМ одржа годишно собрание.

На ден 30.12.2021 година, НВО КХАМ одржа годишно собрание. Презентирана е драфт верзијата на Стратегијата за 2022-2025 година, со новите стратешки приоритети и цели . Исто така презентиран и годишен извештај за 2021 година, како и Програмата за 2022 година. НВО КХАМ на сите вработени, пријатели и поддржувачи им...

Реализирана работилница на тема: Права од работен однос и права на пациенти

На ден 26.11.2021 беше реализирана работилница на тема : Права од работен однос, здравтсвена заштита и мерки за вработување На работиницата беше разговарано и  констатирано дека нема Трудови Инспектори, здравството е скапо а термини во државните здравствени установи  тешко се добиваат. Ги мотивиравме невработените да ги користат мерките од АВРМ.Работилницата...

Бесплатна психо-социјална помош

Кога мислиш дека нема надеж и нема со кого да разговараш, тука сме за тебе!Побарај бесплатна психо-социјална помош веднаш на +389 33 413 695Коалиција Маргини / Coalition Margins The Kvinna till Kvinna Foundation

Активности во рамки на проектот Нова шанса

Како дел од предвидените активности во рамки на проектот Нова шанса на ден 09.11.2021 се реализира медиумска презентација на која заедно со партнерски организаци од Хрватска и Словенија успешно го претставивме проектот и досегашните резултати.На настанот,освен партнерските организации и инстиуции беа присутни и претставници од Советот на општина Делчево,...