Medium Image Sidebar Left

Check out our Latest News!

8 Април Светскиот ден на Ромите

8 Април, светскиот ден на Ромите во Делчево се одбележа со пригодна свеченост на која се доделени наградите за најдобрите ученици Роми од средното општинско и од двете основни училишта од Делчево. На свеченоста присуствуваа и свое учество зедоа државниот секретар во министерството за правда г-дин Мухамед Точи, советникот...

Развивање на дигиталните вештини кај учениците Роми – DIGI UP

Анкетирањето и интервјуирањето во рамки на проектот-  продолжи и оваа недела. Опфатени беа наставници и директори од основните училишта Ванчо Прке Делчево, Свети Климент Охридски Делчево, ОУ Гоце Делчев Штип и ООУ Блаже Конески Скопје.Ljudska univerza Lendava Pučko Otvoreno Učilište Čakovec Previous Next

Анкета – “Развивање на дигиталните вештини кај децата Роми”

НВО КХАМ Делчево во рамки на проектот “Развивање на дигиталните вештини кај децата Роми”-DIGI Up,започна со анкетирње и интервјуирање на наставниците и ромските образовни медијатори од основните училишта, со цел да се испита нивното мислење и нивните искуствата во однос на спроведување на дигиталното образование.Оваа активност ќе продолжи и...

НВО КХАМ одржа годишно собрание.

На ден 30.12.2021 година, НВО КХАМ одржа годишно собрание. Презентирана е драфт верзијата на Стратегијата за 2022-2025 година, со новите стратешки приоритети и цели . Исто така презентиран и годишен извештај за 2021 година, како и Програмата за 2022 година. НВО КХАМ на сите вработени, пријатели и поддржувачи им...

Реализирана работилница на тема: Права од работен однос и права на пациенти

На ден 26.11.2021 беше реализирана работилница на тема : Права од работен однос, здравтсвена заштита и мерки за вработување На работиницата беше разговарано и  констатирано дека нема Трудови Инспектори, здравството е скапо а термини во државните здравствени установи  тешко се добиваат. Ги мотивиравме невработените да ги користат мерките од АВРМ.Работилницата...

Бесплатна психо-социјална помош

Кога мислиш дека нема надеж и нема со кого да разговараш, тука сме за тебе!Побарај бесплатна психо-социјална помош веднаш на +389 33 413 695Коалиција Маргини / Coalition Margins The Kvinna till Kvinna Foundation