Author - nvokham

8 Април Светскиот ден на Ромите

8 Април, светскиот ден на Ромите во Делчево се одбележа со пригодна свеченост на која се доделени наградите за најдобрите ученици Роми од средното општинско и од двете основни училишта од Делчево. На свеченоста присуствуваа и свое учество зедоа државниот секретар во министерството за правда г-дин Мухамед Точи, советникот...

Развивање на дигиталните вештини кај учениците Роми – DIGI UP

Анкетирањето и интервјуирањето во рамки на проектот-  продолжи и оваа недела. Опфатени беа наставници и директори од основните училишта Ванчо Прке Делчево, Свети Климент Охридски Делчево, ОУ Гоце Делчев Штип и ООУ Блаже Конески Скопје.Ljudska univerza Lendava Pučko Otvoreno Učilište Čakovec Previous Next

Анкета – “Развивање на дигиталните вештини кај децата Роми”

НВО КХАМ Делчево во рамки на проектот “Развивање на дигиталните вештини кај децата Роми”-DIGI Up,започна со анкетирње и интервјуирање на наставниците и ромските образовни медијатори од основните училишта, со цел да се испита нивното мислење и нивните искуствата во однос на спроведување на дигиталното образование.Оваа активност ќе продолжи и...

НВО КХАМ одржа годишно собрание.

На ден 30.12.2021 година, НВО КХАМ одржа годишно собрание. Презентирана е драфт верзијата на Стратегијата за 2022-2025 година, со новите стратешки приоритети и цели . Исто така презентиран и годишен извештај за 2021 година, како и Програмата за 2022 година. НВО КХАМ на сите вработени, пријатели и поддржувачи им...

Реализирана работилница на тема: Права од работен однос и права на пациенти

На ден 26.11.2021 беше реализирана работилница на тема : Права од работен однос, здравтсвена заштита и мерки за вработување На работиницата беше разговарано и  констатирано дека нема Трудови Инспектори, здравството е скапо а термини во државните здравствени установи  тешко се добиваат. Ги мотивиравме невработените да ги користат мерките од АВРМ.Работилницата...

Бесплатна психо-социјална помош

Кога мислиш дека нема надеж и нема со кого да разговараш, тука сме за тебе!Побарај бесплатна психо-социјална помош веднаш на +389 33 413 695Коалиција Маргини / Coalition Margins The Kvinna till Kvinna Foundation

Активности во рамки на проектот Нова шанса

Како дел од предвидените активности во рамки на проектот Нова шанса на ден 09.11.2021 се реализира медиумска презентација на која заедно со партнерски организаци од Хрватска и Словенија успешно го претставивме проектот и досегашните резултати.На настанот,освен партнерските организации и инстиуции беа присутни и претставници од Советот на општина Делчево,...