12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

„Јавно и политичко учество на жената Ромка“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Донатор е EIDHR, а имплементатори се Ромската организација на жени ДАЈА од Куманово и НВО КХАМ од Делчево.

Време на имплементација:2015-2017 год.

Од 01.12.2015 година НВО КХАМ започна со реализација на проект: „Јавно и политичко учество на жената Ромка“.

Проектот ќе се одвива во 5 градови во Р. Македонија: Куманово, Делчево, Гостивар, Штип и Скопје.

Преку проектот, ке ја подигнеме свесноста на жените Ромки за нивните права и важноста на нивната активност во политичкиот живот

Воедно ќе бидат создадени услови за добро опкружување во политичките партии за доаѓање на жените Ромки, а преку состаноци со претставниците од политичките партии на национално и локално ниво, посебно со Ромските политички партии. Ќе се прават напори за зголемување на свесноста помеѓу популацијата, институциите и бизнис секторот за учество на жените Ромки во јавниот и политички живот како и свесноста за бариерите и пречки за учеството на жените Ромки во јавниот и политички живот, посебно на локално ниво.

Клучна улога ќе имаат и мажите како подржувачи и активни учесници во проектните активности.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum