05 мар
  • By ZekirKum
  • Cause in

Швајцарската амбасадорка и асистентот на генералниот директор одговорна за источна европа на СДЦ во работна посета во НВО КХАМ Делчево

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Швајцарската амбасадорка, г-ѓа Сибил Сутер Тајада и г-ѓа Елизабет Вон Капелје, асистент на генералниот директор и одговорна за источна Европа на SDC (Швајцарска Агенција за Развој), денеска на 01.09.2016 година, беа во работна посета на НВО КХАМ“ Делчево. Нивна цел беше да се запознаат со проблемите и потребите на Ромите во нашиот регион, како и што е она што го пружа КХАМ како поддршка на ромската заедница за поттикнување и остварување на општествени промени. Посетата беше во рамки на програмата Цивица Мобилитас финансиски поддржана од СДЦ.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum