12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

Социјална отчетност и правно зајакнување на ромската заедница

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Финансиран од ФООМ

Времетраење: од 2015 до 2016 година.

Цели за 2015 год

• Зголемување на бројот на вакцинирани деца на возраст од 0 до 15 год. за најмалку 90 % во Брегалничкиот регион

• Унапредување на женското здравје (скрининг програма за рано откривање на рак на грло на матката кај жените на возраст од 25 до 60 год. во Брегалничкиот регион)

•Зголемување на степенот на заштита од повреда на здравствни права на Ромите од Брегалничкиот регион

Целни групи:

• Ромски родители и деца на возраст од 0 -18 год. од Брегалничкиот регион (Делчево, с. Црник, и Виница)

• Жени Ромки на возраст од 25 до 60 год. од Делчево, с. Црник и Виница

• Здравствни професионалци од Делчево, с. Црник и Виница • Медиуми

• Институции кои делуваат на локално ниво во Локалните општини, Комисијата за заштита на правата на пациентите, Центарот за социјална работа итн од Делчево, Црник и Виница.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum