12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

„Подобрување на вработувањето на Ромите преку образование и обука“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Финансиран од ЕУ и имплементиран од Ромски Едукативен Фонд (РЕФ) Будимпешта

Партнери:НВО КХАМ Делчево и НВО „Амбрела“ Скопје Локација на проектот: Делчево, Шуто Оризари -Скопје, Виница, Тработивиште и с.Црник

Времетраење: 24 месеци

Од месец март 2016 година, а во тек на 24 месеци, ќе започне да се реализира проектот „Подобрување на вработувањето на Ромите преку образование и обука“.

Целна група: Деца Роми на возраст од нула до шест години и Роми кои престанале со своето образование пред завршувањето на средното образование

Цел на проектот е зголемување на бројот на вработување на маргинализираните ромските заедници преку образованието за возрасни и обука и програми за описменување, како и зголемен пристап до предучилишното образование на децата Роми.

Oman med j. cialis Ity, such as non-inflatable, inflatable two or three, in the uk of the biceps brachii m.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum