12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

Област Граѓански активизам

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Опфатеноста на Ромите во креирањето на локалните и националните политикинеможе да се мери ниту во промили.

Ромите во РМ скоро и да не учествуваат во креирањето на националните и локалнитеполитики во државата кои се однесуваат на граѓанска вклученост на ромскатазаедница.

Граѓанското учество кај ромската заеднца се свееде на неколку инцијативи од ромскитеневладини организаци кои ни од далеку не ги задоволуваат потребите и интересите наРомите во РМ.

Тоа укажува на фактот дека ромската заедница е доста пасивна и политичкидезориентирана, подлежна на манипулации и без идеи.

Како НВО која меѓу другото работи и на граѓански ангажман на ромската заедница воисточниот регион, ќе работиме на:

-Вклучување и информирање на Ромите и маргинализираните групи, со акцент намладите, во креирање на политики на локално и национално ниво

Thanks a bunch for revealing your blog site. vgrmalaysia Nathan 17 August , 22 h 34 min.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum