Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ВИЗИЈА

Граѓаните во РМ се рамноправни, достоинствено вработени, со остварено право на здравје и целосно вклучени во образовниот процес и останатите сфери на општественото живеење.

МИСИЈА

НВО “КХАМ” е граѓанска организација која преку информирање, едуцирање, влијание врз политики и обезбедување услуги им помага на Ромите и маргинализираните групи да се ангажираат за да ги остварат своите здравствени права, да обезбедат подобро образовно ниво и подобра економска положба.

ВРЕДНОСТ И НАЧЕЛА НА ДЕЈСТВУВАЊЕ НА НВО “KHAM” ДЕЛЧЕВО

Вредностите и начелата за кои се залага организација и кои ги практикува се:

• Еднаквост

• Транспарентност

• Толерантност

• Отчетност

• Одговорност

• Хуманост

• Солидарност

• Tимска работа

• Meѓусебен дијалог.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.