12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

Менување на негативите наративи за Ромите во здравствените институции

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Финансиран од ФООМ

Времетраење: од 2015 до 2016 година.

Главна цел

Трансформацијата на негативните ставови/наративи кај здравствните работници, а со тоа и промена на генералната слика во насока на подобрување на здравствениот статус на Ромите во Источениот регион.

Специфични цели

• Промоција на добри практики преку кои ке се изврши мотивација за промена/трансформација на негативните наративни кај здравствените работници во целниот регион, а кои се резултат на предрасуди и стереотипи кон ромската заедница

•Сензибилизација и воспоставување на позитивен пристап на здравствени професипналци од здрстевните домови од општините Делчево, Пехчево и Виница за работа со пациенти -Роми

•Информирање и едуцирање на лица од ромската заедница oд трите таргет општини, за препознавање на нееднаквиот третман во нудењето на здравствени услуги и прекршени права од здравствена заштита

Men who experience anxiety or depression may experience ED as a symptom. buy cialis malaysia Because ED is so intimately linked to sex, the following have been recorded as other causes of ED:.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum