Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

НВО КХАМ, во соработка со домашни и странски организации и фондации работи на потребата од континуирано подобрување на здравствениот статус на ромската заедница во Република Македонија. НВО КХАМ од Делчево работи интензивно во насока на подобрување на имунизацијата на децата Роми во источниот регион и обезбедување на правна помош од Роми-параправници.

Потпирајќи се на својата компетентност и претходно искуство, КХАМ планира организирано и посериозно да пристапи кон надминување на проблемот со негативните наративи кај здравствените работници кон ромската заедница.

Проекти

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.