28 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

Брошура на проектот: "Подобрување на вработувањето на Ромите преку образование и обука"

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Проектот Подобрување на вработувањето на Ромите преку образование и обука“ се спроведува во три локални средини: Делчево, Виница, с.Црник -Пехчево. Целна група  во проектот се  Роми со посебен акцент на жената Ромка. Проектот финансиски е подржан од ЕУ и Ромски Едукативен Фонд- Будимпешта кој ќе се спроведува  2 години.( 29 Декември 2015 – 29 Декември 2017) година.Партнерски организации кои го спроведуваат проектот се  НВО „КХАМ“- Делчево кој делува во три локалитети ( с.Црник, Виница и Делчево) и НВО ,,Амбрела“-Скопје  во Шуто Оризари.Со реализаиција на активностите по овој проект, има  за цел-зголемување на бројот на  вработување на маргинализираните ромски семејства  преку образованието за возрасни и обука, програми за описменување и зголемување на пристапот до раното детско образование.

Брошура образовна програма

Keung C, Hebbard G. cialis The management of gastro-oesophageal reflux disease.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum