12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

НВО„КХАМ“-Делчево е одржан Завршен тест за Претприемачките/бизнис обуки.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

На ден 12.07.2015 год., во просториите на НВО„КХАМ“-Делчево е одржан Завршен тест за Претприемачките/бизнис обуки. Издадени се вкупно 20 сертификати за технички вештини во соработка со Приватна образовна установа ПОУ- ОГУ„ Ванчо Прке“ Штип за кои обуката се изведуваше во периодот од 06.07.2015 до 08.09.2015 година во Штип. Издадени се и 9 сертификати за бизнис вештини на кандидатките. На овие обуки, претходеа низа активности: информирање и селекција на кандидатките (38 лица), изготвување на лични развојни планови, како средби со работодавачи и средби со жени Ромки заинтересирани за практиканство (чиракување) во приватни фирми и на крај испорака на обуки на заинтересираните.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum