12 јун
  • By ZekirKum
  • Cause in

ПАТ КОН КАРИЕРАТА – Зголемување на вработеноста на жените Ромки

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Донатор: Македонска развојна фондација за претпријатија

Период на имплементација: 01.02.2015-31.07.2015

За проектот:

Цел: Придонес кон интеграција на жените Ромки од источно планскиот регион на пазарот на труд преку зголемување на можностите за вработување во руралните подрачја на Источна Македонија

Целната група се: Жени Ромки од источно планскиот регион, локални бизнисмени

Директни корисници: 40 жени Ромки

Целно подрачје: 7 општини (Делчево, Пехчево со с. Црник, Берово, Виница, Кочани, Штип и Радовиш) од Источно планскиот регион

Овој проект нуди можности за подобрување на вработливоста и вработеноста преку развивање на работните вештини кај жената Ромка. Со тоа ќе бидат поконкурентни на пазарот на труд и ке имаат поголеми шанси за вработување. Можноста за вработување директно влијае врз стандардот на ромската заедница и стандардот на граѓаните во целниот регион.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum