20 дек
  • By ZekirKum
  • Cause in

Социјална отчетност и правно зајакнување -3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Проектот „Социјална отчетност и правно зајакнување-3“, финансиски поддржан од ФООМ со период на имплементација Јули 2018 до Јуни 2020 година
Цели на проектот:
  – Подобрување на здравјето на децата со посебен фокус на одржување на позитивна стапка (95%) на имунизирани ромски деца од 0-15 во Делчево, Виница и Пехчево –
  – Доследно спроведување програмата за активната здравствена заштита на мајката и децата Роми од Делчево, Винца и Вилаге Црник-Пехчево
  – Подобрување на правата на жените преку мониторинг (Програма за скрининг за рано откривање на рак на грлото на матката помеѓу жените од 25 до 60 години) во целните локации и подобрување на гинеколошките услуги.
  – Подобрување на пристапот на Ромите до здравствените институции и здравствените услуги преку обезбедување напараправна, првна и судска заштита
– Зголемен опфат на жените Ромки при обезбедување на гинеколошки услуги и учество во предвидениот скрининг за рак на грло на матка

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum