20 дек
  • By ZekirKum
  • Cause in

Менување на негативните наративи за Ромите во здравствената заштита -3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Менување на негативните наративи за Ромите во здравствената заштита -3 е проект финансиран од ФООМ и ќе се имплементира во периодот од 1.11.2018 до 30.10.2019
Стереотипите и предрасудите, кои се врз основа на недостаток на сензибилност меѓу здравствените работници, скриената дискриминација и негативниот јавен дискурс, кој е оформен од страна на медиумите, се уште се актуелни проблеми.
Брзите и скоро невидливи промени во законската регулатива придонесуваат дополнителни проблеми, бидејќи со тие измени во законот се менуваат и условите за болничко лекување. Овие услови ромската заедница не само што неможе да ги знае туку неможе ни да ги исполнува.
Затоа овој проект е важен за нашиот таргетиран регион, преку кој сакаме да предизвикаме трансформацијата на негативните ставови/наративи кај здравствените работници pпреку промоција на добри практики за сензибилизација и воспоставување на позитивен пристап.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ZekirKum